A zöldségalaplevet forraljuk fel. A mogyoróhagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, és 5 percig pirítsuk forró olajban. A bazsalikomot mossuk meg, pár levelet tegyünk félre, a többit vágjuk fel apróra.
A lencsét mossuk meg, hagyjuk lecsepegni, majd a paradicsomokkal együtt tegyük a zöldségleves alaplébe, és főzzük 15 percig. 10 percnyi főzés után adjuk hozzá a felszeletelt bazsalikom felét. Egy kis tálban keverjük össze a sajtot és a maradék felaprított bazsalikomleveleket.
A kész levest mixeljük pépesre és ízesítsük. Minden adaghoz tegyünk 1 evőkanál sajtot, és díszítsük bazsalikomlevelekkel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre