Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos paradicsomleves

default user icon
Sajtos paradicsomleves

Hozzávalók

  • 500 g zöldségalaplé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 mogyoró hagyma
  • 3 cikk fokhagyma
  • néhány ág bazsalikom
  • 115 g megtisztított lencse
  • 400 g konzerv szeletelt paradicsom
  • 100 g puha tejszínes sajt
  • só, bors

Elkészítés

    A zöldségalaplevet forraljuk fel. A mogyoróhagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, és 5 percig pirítsuk forró olajban. A bazsalikomot mossuk meg, pár levelet tegyünk félre, a többit vágjuk fel apróra.

    A lencsét mossuk meg, hagyjuk lecsepegni, majd a paradicsomokkal együtt tegyük a zöldségleves alaplébe, és főzzük 15 percig. 10 percnyi főzés után adjuk hozzá a felszeletelt bazsalikom felét. Egy kis tálban keverjük össze a sajtot és a maradék felaprított bazsalikomleveleket.

    A kész levest mixeljük pépesre és ízesítsük. Minden adaghoz tegyünk 1 evőkanál sajtot, és díszítsük bazsalikomlevelekkel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin