Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-olajbogyós lepény (quiche)

default user icon
3/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • víz
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg sajt
  • 1 dl tej
  • 2 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg olajbogyó
  • bors

Elkészítés

    1. Összedolgozzuk a tészta alapanyagait, és kinyújtjuk fél centi vastagra, majd kivajazott formába tesszük.
    2. Lereszeljük a sajtot, a felét a tésztára szórjuk, a kimagozott olajbogyóval együtt, és rámorzsoljuk a vajat.
    3. A tojásokat felverjük villával, hozzáöntjük a tejet, megborsozzuk, majd a keveréket a tésztára öntjük. A tetejét megszórjuk a maradék sajttal, majd előmelegített sütőbe tesszük.
    4. Közepes fokozaton fél órát sütjük, míg a teteje szép aranypiros nem lesz.


Megjegyzés

Salátával tálalva nagyszerű vacsoraétel.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin