Elkészítése: A lisztet a margarin felével, a tojások sárgájával, pici sóval és a tejfölben megkelesztett élesztővel lágy tésztává gyúrjuk. Tíz percig pihentetjük, kinyújtjuk, bekenjük margarinnal, meghintjük sajttal, pirospaprikát is szórunk rá. Összehajtogatjuk, a hajtogatást háromszor ismételjük. Lisztezett tányérba helyezzük, s terítővel betakarjuk. Négy-öt órai pihentetés után a tésztát ujjnyi vastagra nyújtuk, tetejét tojásfehérjével megkenjük, reszelt sajttal behintjük, paprikát is szórunk rá. Kockára vágjuk, és közép meleg sütőben előbb felső, majd alsó lángon megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre