Keress receptre vagy hozzávalóra

Sajtos-mustáros csirkemell

1.6/5

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • 1 ek magos mustár
  • 1 ek hagyományos mustár
  • 3 ek zsíros tej
  • cheddar vagy parmezán sajt
  • olaj
  • 1 fürt koktélparadicsom
  • 10 dkg zöldbab
  • 1 kisebb cukkini

Elkészítés

    1. A megmosott, szárazra törölt csirkemellfiléket vízszintesen felvágjuk, hogy vékonyabb szeleteket kapjunk. A kétféle mustárt összekeverjük a tejjel és a jó minőségű reszelt sajttal, majd beleforgatjuk a csirkéket, és legalább 30-60 percig hagyjuk a hússzeleteket pácolódni.
    2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréses sütőnél 180 fokra). A húst a páclével együtt átöntjük egy kiolajozott tepsibe, és kb. 20-30 percig sütjük, majd hozzáadjuk a koktélparadicsomokat, a zöldbabot és a vékony karikákra szeletelt cukkinit.
    3. További 20-30 percre a sütőbe toljuk, amíg a teteje aranybarnára sül. Zöldségekkel, újkrumplival, rizzsel vagy akár tésztával fogyasztjuk. 

Megjegyzés

Kitűnő, nagyon ízletes, könnyű nyári vacsora a vendégeknek is.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin