Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos muffinkoszorú

70 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt, az olajat, a joghurtot, a tojást és ruganyos tésztává dagasztjuk (ha szükséges adjunk hozzá még tejet).
  3. A tésztát letakarva a duplájára kelesztjük.
  4. A tölelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük.
  5. Ha a tészta megkelt, 12 egyforma gombócra osztjuk.
  6. A gombócokat lisztes felületen, egyenként 12x18 cm - es nagyságúra nyújtjuk, a felső részén, egy pizzavágóval, a tészta feléig, kb. 7 bevágást ejtünk, az alsó részére egy csíkban teszünk a töltelékből és feltekerjük úgy, hogy a vágások vége a tészta alá kerüljön.
  7. Karikára összetekerjük, és belehelyezzük a kivajazott és lisztel behintett muffin sütőformába.
  8. Ha elkészültek a tésztakoszorúk, még kb. 20 percig kelesztjük, majd lekenjük a tetejüket felvert tojással és megszórjuk magokkal. 180 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss