Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos makaróni

MME MME
3 5/5
50 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a csomagoláson található előírás szerint.
  2. 6 dkg vajat teflon lábasban felolvasztunk, meghintjük a liszttel, és körülbelül két percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a tejjel, majd állandóan kevergetve híg mártássá főzzük. Belereszeljük a füstölt és a lágy sajtot (apróbb darabokra is vághatjuk), és addig keverjük, amíg elolvad. Sóval, fehérborssal, reszelt szerecsendióval, zúzott fokhagymával ízesítjük. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt.
  3. A maradék vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, és meghintjük zsemlemorzsával. Beleöntjük a lecsöpögtetett makarónit, majd ráöntjük a sajtmártást, végül meghintjük a reszelt parmezánnal.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Megjegyzés

Trappista sajttal is készíthetjük a sajtos makarónit. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss