Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-kukoricás-zöldborsós töltött karajtekercs

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 személynek:
  • 1 kg sertéskaraj
  • 20 dkg szeletelt füstölt pulyasonka
  • 1 csésze csemege kukorica
  • 1 csésze zöldborsó
  • 20 dkg tejszínes krémsajt
  • őrölt fehérbors
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A sertéskarajt vékony szeletekre vágjuk, és enyhén kiklopfoljuk.

    A krémsajtot egy tálban elkeverjük a fűszerekkel, beletörjük a fokhagymát, jól összeforgatjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük.

    A karajszeleteket meghintjük sóval, majd ráhelyezünk 1-1 szelet sonkát, megkenjük a fűszeres krémsajttal, rászórjuk a kukoricát és a borsót, majd óvatosan feltekerjük. A tekercsek végeit benyomkodjuk, ha szükséges, hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük.

    Ezt követően lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd a panírozott roládokat forró, bő olajban megsütjük.

    Párolt rizzsel, tört burgonyával, sült burgonyával vagy akár salátával is tálalhatjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin