Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos korong

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 1 tk cukor
  • 1/2 tk só
  • 1/4 tk őrölt kömény
  • 1/4 tk Cayenne-bors
  • 12,5 dkg hideg vaj
  • 1 db tojás
  • 15 dkg reszelt sajt (cheddar vagy parmezán)
  • 1/4 tk római kömény
  • 1 tk durva szemű tengeri só

Elkészítés

    1. A lisztet keverőtálban elvegyítjük a cukorral, a sóval, az őrölt köménnyel és a Cayenne-borssal. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, és robotgép gyúrópálcájával morzsalékosra keverjük. Beledolgozzuk a tojást, és 1 tk hideg vízzel lazítjuk.
    2. Rászórjuk a reszelt sajtot, kézzel simára gyúrjuk, és szükség esetén még egy kis vizet adunk hozzá. A tésztát téglává formázva folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
    3. A római köményt és a tengeri sót mozsárban szétnyomkodjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral.
    4. A tésztából 2 teáskanálnyi adagokat csippentünk le, amelyeket gombóccá gömbölyítünk és egymástól 3 cm távolságban a tepsikbe ültetünk. Mindet laposra nyomkodjuk, majd megszórjuk a köményes sóval, és az előmelegített sütő középső részében egészen világosra sütjük tepsinként kb. 12 perc alatt. Végül a korongokat a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

    30 PERCES SAJTOS RÚD>>> 

    BÖGRÉS SAJTOS POGÁCSA>>> 

    SAJTOS-MAGVAS RÚD>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin