Amennyiben fagyasztott leveles tésztát vettünk, abban az esetben lisztezett deszkán vékonyra ki kell nyújtani. Én jobban szeretem a feltekert, kész leveles tésztát, mert sok időt spórol meg nekem.
A kinyújtott tésztát négyzet alakú darabokra vágjuk. Egy csomag tésztából úgy 8-12 darab jöhet ki, attól függ, mekkora darabokat vágunk.
Tegyünk mindegyik lapocskára egy-egy darabot a felszeletelt kolbászból. Ezután reszeljük le a sajtot, és szórjunk belőle a kolbász tetejére.
A lapocskák sarkait hajtsuk be és picit nyomkodjuk össze, majd fordítsuk meg a párnákat és így sorakoztassuk fel őket sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Kenjük meg a párnák tetejét tojással, sózzuk őket, majd szórjuk meg sajttal. Előmelegített (180 fok) sütőben süssük aranybarnára.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre