Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos kijevi csirkegolyó

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A darált csirkehúst megsózzuk, megborsozzuk, és összegyúrjuk.
  2. A töltelékhez a lereszelt sajtot a vajjal, a tojássárgájával, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sóval összekeverjük. Kb. 30 db gombócot készítünk a húsból is, és a sajtos töltelékből is.
  3. A húsgolyót lelapítjuk, és a közepébe helyezzük a sajtos tölteléket. Kb. 4 cm átmérőjű golyókat formázunk belőlük, majd a szokásos módon bepanírozzuk
  4. Az olajat egy kisebb edénybe öntjük (hogy a golyók úszni tudjanak, így egyenletesebben sülnek), felhevítjük, és lassú tűzön kisütjük benne a golyókat. Konyhai papírtörlőre szedjük, ízlés szerinti körettel tálaljuk. 

Megjegyzés

Célszerűbb zacskóban panírozni. Az egyik zacskóba lisztet, a másikba zsemlemorzsát teszünk, és a tojást is inkább egy kisebb, de mélyebb edényben verjük fel. A zacskóba egyszerre több darabot is teszünk, összefogjuk a zacskó száját úgy, hogy sok levegő maradjon benne, és egy kicsit összeforgatjuk. - Bagyinszkiné Évi

Ezek is érdekelhetnek

Friss