Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Sajtos kijevi csirkegolyó

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • 1 kg darált csirkemell
  • bors
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés

    1. A darált húst megsózzuk, megborsozzuk, és összegyúrjuk.
    2. A töltelékhez a lereszelt sajtot a vajjal, a tojás sárgájával, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sóval összekeverjük. Kb. 30 db gombócot készítünk a húsból is, és a sajtos töltelékből is.
    3. A húsgolyót lelapítjuk, és a közepébe helyezzük a sajtos tölteléket. Kb. 4 cm átmérőjű golyókat formázunk belőlük, majd a szokásos módon bepanírozzuk. 
    4. Az olajat egy kisebb edénybe öntjük, (hogy a golyók úszni tudjanak, így egyenletesebben sülnek) felhevítjük, és lassú tűzön kisütjük benne a golyókat. Konyhai papírtörlőre szedjük, ízlés szerinti körettel tálaljuk.

      Még több csirkés recept >>> 

Megjegyzés

Célszerűbb zacskóban panírozni. Az egyik zacskóba lisztet, a másikba zsemlemorzsát teszünk, és a tojást is inkább egy kisebb, de mélyebb edényben verjük fel. A zacskóba egyszerre több darabot is teszünk, összefogjuk a zacskó száját úgy, hogy sok levegő maradjon benne, és egy kicsit összeforgatjuk.

Bagyinszkiné Évi
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes