Sajtos kijevi csirke

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg fokhagymás sajtkrém
  • 2 ek liszt
  • 1 db tojás
  • 6 dkg zsemlemorzsa
  • 3-4 ek olaj
  • 1 db citrom

Elkészítés

    1. A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük. Hosszában bevágjuk mindet, és szétnyitjuk. A szeleteket leterítjük folpakkal, és kissé kiklopfoljuk.
    2. A közepükre halmozzuk a sajtkrémet, a széleket behajtjuk, majd feltekerjük. Egyenként alufóliába csomagoljuk a hústekercseket, és a hűtőbe tesszük 30 percre.
    3. Azután meghempergetjük mindet a lisztben, a felvert tojásban,végüla zsemlemorzsában. Egy sütőtálcát tolunk a 200 fokos sütőbe, és felforrósítjuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, és aranyszínűre sütjük rajta a húsokat.
    4. A forró sütőtálcára átszedjük mindet, és 20 percig sütjük. Forrón tálaljuk, a gerezdekre vágott citrommal. Friss saláta illik hozzá.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin