Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Puha sajtos kifli

85 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A puha sajtos kiflihez a lisztet, a tojást, a kefirt, étolajat, sót és a felfuttatott élesztős tejet a cukorral összekeverjük, és alaposan kidolgozott tésztát gyúrunk belőle, majd 12 részre osztjuk.
  2. A sóval kikevert margarint 6 részre osztjuk. A tésztagombócokból, egyenként kb. 30 cm átmérőjű, kör alakú lapokat nyújtunk. Fogunk egyet, megkenjük margarinnal, befedjük egy másik lappal és derelyevágóval 16 cikkelyre osztjuk. Ezután a cikkelyeket feltekerjük, a szélesebb végüknél kezdve.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kifliket, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk, majd kb. fél órát kelesztjük, végül 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük őket. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss