Puha sajtos kifli

Hozzávalók

  • 70 dkg liszt
  • 2 darab tojás
  • 2 dl kefír
  • 1 dl étolaj
  • 1 mokkáskanál só
  • 5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 darab tojás
  • 25 dkg margarin
  • 3 mokkáskanál só

Elkészítés

    1. A lisztet, a tojást, a kefirt, étolajat, sót és a felfuttatott élesztős tejet a cukorral összekeverjük, és alaposan kidolgozott tésztát gyúrunk belőle, majd 12 részre osztjuk.
    2. A sóval kikevert margarint 6 részre osztjuk. A tésztagombócokból, egyenként kb. 30 cm átmérőjű, kör alakú lapokat nyújtunk. Fogunk egyet, megkenjük margarinnal, befedjük egy másik lappal és derelyevágóval 16 cikkelyre osztjuk. Ezután a cikkelyeket feltekerjük, a szélesebb végüknél kezdve.
    3. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kifliket, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk, majd kb. fél órát kelesztjük, végül 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin