Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos kifli tarjával töltve

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 2 dl olaj
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 30 dkg füstölt főtt tarja
  • zöldfűszerek
  • kb. 25 dkg margarin
  • tojás a kenéshez
  • 15 dkg sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A tej 3/4 részét meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot, hagyom felfutni. A maradék kis tejjel felverem a tojás sárgáját és hozzáadom az olajat.

    Egy tálban elkeverem a száraz hozzávalókat. Beleöntöm a tojásos, majd az élesztős keveréket, és kézzel vagy géppel félkemény gyúrt tésztát készítek. Letakarom, és 1-1,5 órán át meleg helyen kelesztem.

    A töltelékhez a füstölt főtt tarját aprító gépben vagy kézi húsdarálón lemorzsálom, összekeverem a margarinnal és fűszerezem (én kakukkfüvet, majorannát és egy kis borsot használtam). A hűtőbe teszem, míg megkel a tészta.

    Ha 2-3-szorosára nőtt a tészta, akkor 6 cipóra osztom, egyesével lisztezett deszkán átgyúrom, majd kinyújtom kerek lappá, pizza- vagy derelyevágóval 12-14 cikkre osztom. A háromszög aljára rakok egy kiskanállal a töltelékből, majd feltekerem. Ha elfogyna a töltelék, akkor késhegynyi margarint teszünk a végébe, és úgy tekerjük fel.

    Sütőpapírral kibélelem a tepsit, ráhelyezem a kifliket, (sóval felvert) tojással lekenem, majd reszelt sajttal megszórom. 200 fokon előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.

Megjegyzés

Nekem ebből a 6 cipóból összesen 74 kisebb-nagyobb darab készült. Aki kisebbeket szeretne, az ossza el a tésztát még több cipóra. A legjobb frissen, langyosan fogyasztani.

0420marcsu
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin