Elkészítés: A tej 3/4 részét meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot, hagyom felfutni. A maradék kis tejjel felverem a tojás sárgáját és hozzáadom az olajat.
Egy tálban elkeverem a száraz hozzávalókat. Beleöntöm a tojásos, majd az élesztős keveréket, és kézzel vagy géppel félkemény gyúrt tésztát készítek. Letakarom, és 1-1,5 órán át meleg helyen kelesztem.
A töltelékhez a füstölt főtt tarját aprító gépben vagy kézi húsdarálón lemorzsálom, összekeverem a margarinnal és fűszerezem (én kakukkfüvet, majorannát és egy kis borsot használtam). A hűtőbe teszem, míg megkel a tészta.
Ha 2-3-szorosára nőtt a tészta, akkor 6 cipóra osztom, egyesével lisztezett deszkán átgyúrom, majd kinyújtom kerek lappá, pizza- vagy derelyevágóval 12-14 cikkre osztom. A háromszög aljára rakok egy kiskanállal a töltelékből, majd feltekerem. Ha elfogyna a töltelék, akkor késhegynyi margarint teszünk a végébe, és úgy tekerjük fel.
Sütőpapírral kibélelem a tepsit, ráhelyezem a kifliket, (sóval felvert) tojással lekenem, majd reszelt sajttal megszórom. 200 fokon előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre