Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos kekszszendvics

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg trappista sajt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt + a nyújtáshoz
  • 1/2 tk sütőpor
  • 3 ek szezámmag
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg krémsajt
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    1. A tésztához a trappista sajtot lereszeljük. A vajat elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a sütőport, a szezámmagot, egy nagy csipet sót és a felvert tojást. Beleforgatjuk a sajtot, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Folpakba csomagoljuk, és a hűtőszekrényben pihentetjk 30 percig.
    2. A pihentetett tésztát liszttel beszórt felületen 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, és 16 darab egyforma téglalapra vágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 170 fokra előmelegített sütőben  kb. 12-14 percig sütjük.
    3. A kihűlt kekszek felét megkenjük az átkevert krémsajttal, megszórjuk reszelt sajttal, és kettesével összeragasztjuk a többi keksszel.

    14 GYEREKKEDVENC ÉTEL A VAKÁCIÓ UTOLSÓ NAPJAIRA >>> 

    KEZDŐDIK A SULI - 10 MUFFIN, AMIT A GYEREKEK ELVIHETNEK TÍZÓRAIRA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin