Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos karfiol

default user icon
Sajtos karfiol
Sajtos karfiol

Hozzávalók

  • 3 ek liszt
  • 8 dkg vaj
  • 1 db karfiol
  • 5 dl tej
  • 10 dkg cheddar sajt (reszelt)
  • bors
  • 3 ek zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. A lisztet serpenyőben világosra pirítjuk 5 dkg vajon, majd félretesszük hűlni. A karfiolt szétszedjük rózsáira, megmossuk, majd egy nagy fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje. Megsózzuk majd félpuhára főzzük.
    2. Simára keverjük a hideg tejet és a vajas-lisztes rántást, majd kis lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Beleszórjuk a sajtot, és addig keverjük, amíg az fel nem olvad benne. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
    3. Kikenünk vajjal egy hőálló sütőtálat. Beletesszük a leszűrt, lecsepegtetett karfiolt, és ráöntjük a sajtmártást. Rászórjuk a zsemlemorzsát, a tetejére kockázzuk a maradék vajat. Kb. 20 perc alatt a 220 fokra előmelegített sütőbenpirosra sütjük.

     MÉG TÖBB SAJTOS FINOMSÁG >>> 

    ISTENI KARFIOLOS RECEPTEK >>> 

    EGYSZERŰ SAJTMÁRTÁS >>> 

Megjegyzés

Fotó és recept: Basa Veronika

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin