Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-juhtúrós kapros zöldbab

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sajtos-juhtúrós kapros zöldbab elkészítéséhez a zöldbabot enyhén sós vízben a fokhagymával puhára (de roppanósra) főzzük, jól lecsepegtetjük, majd a fokhagymát kidobjuk.
  2. Még melegen hozzáadjuk a sajtot, az elmorzsolt juhtúrót és a finomra vágott kaprot, majd lazán összekeverjük – lehetőleg úgy, hogy a bab ne törjön össze.
  3. Ezután egy 2 dkg vajjal kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba szedjük, és elsimítjuk. Leöntjük a tojássárgájával elkevert, enyhén sózott tejföllel.
  4. A tetejére morzsoljuk a maradék vajat, és előmelegített forró sütőben 200-220 fokon addig sütjük, amíg a teteje szép piros lesz (kb. 15 perc). Azonnal tálaljuk. 

Megjegyzés

Beleznai Zsuzsanna receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss