Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos húspogácsa grillkrumplival és paradicsommal

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 szikkadt zsemle
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 nagy golyó mozzarella
  • A körethez:
  • 60 dkg burgonya
  • 50 dkg paradicsom
  • 1/2 csokor bazsalikom
  • 5 evőkanál balzsamecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 kávéskanál citromlé

Elkészítés

Elkészítés: A zsemlét durvább darabokra vágjuk és 2,5 dl langyos vízbe beáztatjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a bazsalikomot és a rozmaringot felaprítjuk.

A zsemlét jól kinyomkodjuk, a hagymával, a rozmaringgal, a tojással és a zsemlemorzsával együtt a darált húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, és a masszából pogácsákat formázunk.

A körethez a burgonyát megmossuk, héjában félpuhára főzzük, leszűrjük, felszeleteljük.

A paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk. Az ecetet az olajjal kikeverjük, a citromlével, sóval, borssal ízesítjük. Az öntetet a paradicsomra locsoljuk, megszórjuk a bazsalikommal.

A húspogácsákat és a krumpliszeleteket olajozott grillrácsra fektetjük, kb. 10 percig sütjük, közben kétszer megfordítjuk. A mozzarellát felszeleteljük, 1-1 szeletet a húspogácsákra fektetünk, és hagyjuk megolvadni.

A sült krumplival és a paradicsommal tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss