Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-húsos rakottas (füstölgő sajtimádat)

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg füstölt tarja
  • 10 dkg sertés comb
  • 1 szál füstölt kolbász
  • olaj
  • bors
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg burgonya
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 2 ek liszt
  • 20 dkg penne
  • 3 csipet bazsalikom
  • 3 csipet oregánó
  • 8 db tojás
  • 50 dkg tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 csipet petrezselyem
  • 1 db pritamin paprika (sárga)
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés

    1. Felcsíkozzuk a húsokat és a kolbászt karikákra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és beledobjuk a kolbászt. Mikor a zsírja kisült, rádobjuk a tarját és a combot, sózzuk, borsozzuk és közepesen átsütjük (ne használjunk túl sok sót, mert a füstöltek önmagukban is tartalmaznak sót).
    2. Felaprítjuk a hagymát, vékony szeletekre vágjuk a burgonyát,  összekeverjük őket és egy tepsiben a 180 fokos sütőbe toljuk őket 2-3 csipet sóval meghintve.
    3. Eközben a füstölt sajtot lereszeljük. Ráolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a tejet, sót, borsot és elkezdjük robotgéppel keverni. Hozzáadjuk a lisztet. Ezzel kész is van a sajt szószunk.
    4. Amikor a krumpli elérte aranybarna színét a tepsiben, összekeverjük a húsokkal és a csomagoláson található utasítás szerint forró, sós vízben kifőzőtt tésztával. Ekkor hozzáadjuk a bazsalikomot és az oregánót is. Leöntjük a sajtszósszal és újra összekeverjük. Elegyengetés után ráütünk 8 db tojást, megsózzuk és vissza helyezzük a sütőbe.
    5. Összekeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, petrezselymet. Amikor a tojás megfehéredik a tepsink tetején, kivesszük és ráöntjük a tejfölt. A tetejére aprítunk pritamin paprikát, majd megszórjuk reszelt trappista sajttal. További 30 percig sütjük 180 fokos sütőben.

    KOLOZSVÁRI RAKOTT KÁPOSZTA (HAGYOMÁNYOS ÉS DIÉTÁS VÁLTOZAT)>>> 

    RAKOTT SAVANYÚKÁPOSZTA PULYKAHÚSSAL>>> 

    HITVÁNYKA KÁPOSZTAÁGYON>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin