Keress receptre vagy hozzávalóra

Sajtos habbal töltött paradicsom

default user icon
Sajtos habbal töltött paradicsom

Hozzávalók

  • 8 db paradicsom
  • 120 g camembert sajt
  • fél csésze tej
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyemzöld

Elkészítés

    A paradicsomokat mossuk meg és töröljük szárazra. Vágjuk le a tetejüket, a belsejüket pedig óvatosan vájjuk ki.

    A tejet tegyük fel melegedni, aztán keverjük el benne az étkezési keményítőt. A sajtot nagylyukú reszelőn reszeljük le, majd adjuk a tejhez. Kis lángon főzzük tovább, hozzákeverve a két tojássárgáját is.

    A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd óvatosan vegyítsük a sajtos masszába. Tegyük bele az apróra vágott petrezselymet is, és még egyszer alaposan keverjük össze.

    Töltsük meg az előkészített paradicsomokat a sajtos masszával. Helyezzük vissza a tetejüket, majd tegyük egy tűzálló tálba, és előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük meg őket.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin