A paradicsomokat mossuk meg és töröljük szárazra. Vágjuk le a tetejüket, a belsejüket pedig óvatosan vájjuk ki.
A tejet tegyük fel melegedni, aztán keverjük el benne az étkezési keményítőt. A sajtot nagylyukú reszelőn reszeljük le, majd adjuk a tejhez. Kis lángon főzzük tovább, hozzákeverve a két tojássárgáját is.
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd óvatosan vegyítsük a sajtos masszába. Tegyük bele az apróra vágott petrezselymet is, és még egyszer alaposan keverjük össze.
Töltsük meg az előkészített paradicsomokat a sajtos masszával. Helyezzük vissza a tetejüket, majd tegyük egy tűzálló tálba, és előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük meg őket.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre