Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-gombás töltött paradicsom

MME MME
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A paradicsomok tetejéből egy kalapkát levágunk, és magvas belsejüket kiszedjük. A tojást villával
felverjük, a tejszínnel összekeverjük, és belemorzsoljuk a túrót. Sóval, őrölt borssal, bazsalikommal, ételízesítővel fűszerezzük, egy teáskanál mustárt is hozzákeverünk.

A trappista sajtot kis kockákra összevágjuk vagy durvára lereszeljük, a füstölt sajtot pedig apróra reszeljük.

Egy kevés vajon átforgatjuk a finomra vágott hagymát, rátesszük a gombát, sóval, zúzott fokhagymával fűszerezve addig keverjük, míg a leve elpárolog. Akkor hozzátesszük a tejszínes keveréket, majd a trappista sajtot, és megtöltjük vele a paradicsomokat.

Kivajazott tűzálló edénybe rakjuk, mindegyik tetejére vajdarabkát teszünk, és megszórjuk füstölt sajttal. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön kb. 10 percig sütjük, majd az utolsó 3 percre feltekerjük a fokozatot.

Pirítóssal tálaljuk.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss