Keress receptre vagy hozzávalóra

Sajtos-gombás töltött paradicsom

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 nagyobb paradicsom
  • 25 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg túró
  • 5 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • bors
  • ételízesítő
  • bazsalikom
  • mustár
  • vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A paradicsomok tetejéből egy kalapkát levágunk, és magvas belsejüket kiszedjük. A tojást villával
    felverjük, a tejszínnel összekeverjük, és belemorzsoljuk a túrót. Sóval, őrölt borssal, bazsalikommal, ételízesítővel fűszerezzük, egy teáskanál mustárt is hozzákeverünk.

    A trappista sajtot kis kockákra összevágjuk vagy durvára lereszeljük, a füstölt sajtot pedig apróra reszeljük.

    Egy kevés vajon átforgatjuk a finomra vágott hagymát, rátesszük a gombát, sóval, zúzott fokhagymával fűszerezve addig keverjük, míg a leve elpárolog. Akkor hozzátesszük a tejszínes keveréket, majd a trappista sajtot, és megtöltjük vele a paradicsomokat.

    Kivajazott tűzálló edénybe rakjuk, mindegyik tetejére vajdarabkát teszünk, és megszórjuk füstölt sajttal. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön kb. 10 percig sütjük, majd az utolsó 3 percre feltekerjük a fokozatot.

    Pirítóssal tálaljuk.

Megjegyzés


Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin