Keress receptre vagy hozzávalóra

Sajtos-gombás töltött padlizsán

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg padlizsán
  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg szójaliszt
  • 1 db kisebb méretű vöröshagyma
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl tej
  • 1,5 dl vaj
  • 2 db tojás
  • 5 dkg paradicsom
  • 5 dkg reszelt sajt
  • bors
  • kakukkfű ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: A padlizsánokat megmossuk, meghámozzuk és hosszában félbevágjuk. Belsejét kivájjuk, a kivájt padlizsánokat félig átsütjük, azután egy kivajazott tepsibe rakjuk. Befűszerezzük sóval, borssal.

    A padlizsán kivájt belsejét finomra összevágjuk, úgyszintén a gombát is. A finomra vágott hagymát vajon lefonnyasztjuk, hozzáadjuk a padlizsán- és gombavagdalékot. Tovább pirítjuk, és ha a leve már majdnem elpárolgott, akkor meghintjük kevés szójaliszttel, elkeverjük, és annyi tejjel felengedjük, amennyit felvesz. Így addig forraljuk, amíg el nem válik a serpenyő falától. Beletesszük a tojásokat, amivel gyorsan
    összekeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel.

    Ezt a vagdalékot betöltjük az elősütött
    padlizsánokba, a tetejére rakjuk a paradicsomkarikákat, és megszórjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk olvasztott vajjal, azután közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin