Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Duplasajtos-gombás csirkemell

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A húst megmossuk és szárazra töröljük. Hosszában kettévágjuk. Kiklopfoljuk és megsózzuk.
  2. Az olajon megdinszteljük a hagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, és amikor már üveges, rátesszük az apróra vágott gombát. Nagy lángon forraljuk, hogy a víz elforrjon (kb. 5 percig). Hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és állandó kevergetés mellett pár percig pirítjuk, majd félretesszük.
  3. A lisztet összekeverjük a paprikával, és beleforgatjuk a húst. Egy teflonserpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon oldalanként kb. 1-1 perc alatt megsütjük a húst, majd áttesszük egy olajjal kikent, tűzálló tálba.
  4. Az elősütött szeletekre rátesszük a gombát és a mozzarellaszeleteket, meglocsoljuk a gombás szafttal, ráteszünk 1-2 szelet paradicsomot, és meghintjük a lereszelt sajttal. Díszítésként tehetünk rá petrezselyemzöldet.
  5. Letakarjuk alufóliával, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát, és úgy sütjük. 

    13 TEPSIS CSIRKE VACSORÁRA - GYORS ÉS EGYSZERŰ RECEPTEK >>>

    CSIRKEMELL RECEPTEK: OLCSÓ, GYORS ÉS EGYSZERŰ ÉTELEK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss