Keress receptre vagy hozzávalóra

Duplasajtos-gombás csirkemell

4/5

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • bors
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 1 tk vaj
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek rozsliszt
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 csomag mozzarella
  • 10 dkg sajt
  • 1 db paradicsom

Elkészítés

    1. A húst megmossuk és szárazra töröljük. Kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, és legalább egy órát pihentetjük.
    2. Az olajon megdinszteljük a hagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, és amikor már üveges, rátesszük az apróra vágott gombát. Hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és állandó kevergetés mellett pár percig pirítjuk, majd félretesszük.
    3. A lisztet összekeverjük a paprikával, és beleforgatjuk a húst. Egy teflonserpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon oldalanként kb. 4-4 perc alatt megsütjük a húst, majd áttesszük egy olajjal kikent, tűzálló tálba.
    4. Az elősütött szeletekre rátesszük a gombát és a mozzarellaszeleteket, meglocsoljuk a gombás szafttal, ráteszünk 1-2 szelet paradicsomot, és meghintjük a lereszelt sajttal. Díszítésként tehetünk rá petrezselyemzöldet.
    5. Letakarjuk alufóliával, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát, és úgy sütjük. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin