Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos fish&chips

Hozzávalók

  • 2 db krumpli
  • 1 ek olívaolaj
  • tengeri só (ízlés szerint)
  • fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 tk fokhagymapor
  • 40 dkg halfilé
  • 3 ek majonéz
  • 1 tk dijoni mustár
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dkg Frico Gouda sajt (reszelve)
  • 1,25 dl főzőtejszín
  • 3 dkg Frico Maasdam sajt (reszelve)
  • 2 szál petrezselyem
  • 1/4 tk pirospaprika

Elkészítés

    1. A krumplit apró kockákra vágjuk, és meglocsoljuk az olívaolajjal. Megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk 1/4 tk fokhagymaporral. Átkeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük úgy, hogy a sütés félidejében egyszer átforgatjuk.
    2. A halat megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk a maradék fokhagymaporral.
    3. Egy tálban összekeverjük a majonézt és a dijoni mustárt, egy lapostányérban a zsemlemorzsát és a lereszelt goudát. Egy tepsit kibélelünk étolajjal átkent sütőpapírral.
    4. A halszeleteket a majonézes keverékbe mártjuk, majd a sajtos-zsemlemorzsás keverékkel bepanírozzuk, és a tepsire fektetjük.180 fokon 10 percig sütjük, majd óvatosan megfordítjuk, és további 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
    5. Egy serpenyőben felmelegítjük tejszínt, és hozzáadjuk a Maasdam sajtot. Megborsozzuk, és csomómentesre keverjük. A halat a sült krumplival és a mártással tálaljuk, felaprított petrezselyemmel és pirospaprikával díszítjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin