Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos fészek

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 80 dkg liszt
  • 40 dkg zsír
  • 3 dkg só
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl tejföl
  • A krémhez:
  • 3 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 3 kockasajt vagy 10 dkg tömlős sajt
  • 10 dkg vaj
  • só ízlés szerint
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra. Pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki, majd minden második korongnak a közepét egy kisebb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, hogy csak a korong széle maradjon meg.

    A nagyobb korong szélet bekenjük tojássárgájával, és erre rátesszük a másik kiszúrt (szegély) korongot. Világos aranybarnára sütjük.

    A krémhez a tojást a tejföllel jól kikeverjük, összefőzzük, majd a kockasajtot is belekeverjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, a sót (ízlés
    szerint), kihűlésig keverjük, utána a kisült fészkeket megtöltjük vele. A krém tetejére reszelt sajtot szórunk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin