Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra. Pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki, majd minden második korongnak a közepét egy kisebb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, hogy csak a korong széle maradjon meg.
A nagyobb korong szélet bekenjük tojássárgájával, és erre rátesszük a másik kiszúrt (szegély) korongot. Világos aranybarnára sütjük.
A krémhez a tojást a tejföllel jól kikeverjük, összefőzzük, majd a kockasajtot is belekeverjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, a sót (ízlés
szerint), kihűlésig keverjük, utána a kisült fészkeket megtöltjük vele. A krém tetejére reszelt sajtot szórunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre