Elkészítés: Vajazzunk ki két darab öt-hat centiméter átmérőjű formát, és tegyük hűtőszekrénybe. Egy edényben két evőkanál vajon keverjük el a lisztet. Melegítsük egy percig. Adjuk hozzá a tejet, és alacsony lángon sűrítsük. Vegyük le a tűzről, keverjünk hozzá két evőkanál vajat, csipetnyi szerecsendiót, sót. Amikor a keverék kihűlt, adjuk hozzá a tojássárgáját, a villával összetört sajtot, kevés borsot. Alacsony lángon pillanatok alatt keverjük jól össze, majd hagyjuk pihenni. Közben verjük fel a tojásfehérjét habbá, öntsük óvatosan a masszához. Töltsük a lehűtött formába, majd tíz percre toljuk vissza a sütőbe.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre