Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos fánkocska

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 15 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 2 db tojássárgája
  • 1 ek olaj

Elkészítés

    1. Felforralunk 2,5 dl vizet a vajjal és a sóval. A lisztet beleöntjük, és fakanállal kevergetve melegítjük. Ha a massza elválik az edény falától, visszavesszük a lángot. Pár percig még erőteljes mozdulatokkal kevergetjük, vigyázva, hogy le ne égjen.
    2. Levesszük a tűzről, és egy tálba átöntjük. Egyenként belekeverjük a tojásokat, és hozzáadjuk a sajt 3/4-ét is. A masszát habzsákba töltjük, és kiolajozott tepsibe kis gombócokat nyomkodunk belőle. A felvert tojássárgájákkal megkenjük őket, a maradék sajttal megszórjuk, és a 170 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.

      FARSANGI, CSÖRÖGE, KÉPVISELŐ ÉS TÚRÓ - ISTENI FÁNKOK, MINDEN MENNYISÉGBEN >>> 

      PIRI MAMA KEFIRES FÁNKJA >>> 

      TÖKÖS BURGONYAFÁNK >>> 

A tojásokat gyorsan keverjük a masszába, mert melegen könnyebb eldolgozni őket. Ha nincs habzsákunk, kiskanállal is adagolhatjuk a tésztát.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin