Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a sóval, az olajjal, a sáfrányos szeklicével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kemény habbá vert tojásfehérjéket, és lazán összeforgatjuk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, vékonyan elsimítjuk, és 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Ha elkészült, deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, új sütőpapírral felcsavarjuk, és hűlni hagyjuk.
Közben a krémhez a puha krémsajtot a reszelt füstölt sajttal és a darált dióval összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Végül a piskótát kitekerjük, megkenjük a sajtos-diós krémmel, felcsavarjuk, és lefóliázva 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni.
Tálaláskor éles késsel kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kisebb darabokra vágott pirospaprikával díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre