Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-diós sós piskótatekercs

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 3 tojás
  • ½ mokkáskanál só
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipet sáfrányos szeklice
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál liszt
  • A krémhez:
  • 15 dkg krém sajt
  • 8 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg darált dió
  • frissen őrölt bors
  • piros húsú paprika a tálaláshoz

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a sóval, az olajjal, a sáfrányos szeklicével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kemény habbá vert tojásfehérjéket, és lazán összeforgatjuk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, vékonyan elsimítjuk, és 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

Ha elkészült, deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, új sütőpapírral felcsavarjuk, és hűlni hagyjuk.

Közben a krémhez a puha krémsajtot a reszelt füstölt sajttal és a darált dióval összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Végül a piskótát kitekerjük, megkenjük a sajtos-diós krémmel, felcsavarjuk, és lefóliázva 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni.

Tálaláskor éles késsel kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kisebb darabokra vágott pirospaprikával díszítjük.

Megjegyzés

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss