Elkészítés: A sajtot tördeljük kisebb darabokra, adjuk hozzá az előzőleg megpörkölt diót, ízlés szerint snidlinget, sózzuk, borsozzuk, és turmixoljuk össze. Osszuk 6 egyenlő részre.
Egy nedves konyharuhára tegyünk rá egy réteslapot, kenjük le olívaolajjal, hajtsuk félbe, majd egy csíkban helyezzünk rá egy adag tölteléket úgy, hogy a két szélénél kb. 1 cm elmaradjon. Ezután hajtsuk rá a két szélén üresen maradt tésztát, majd a konyharuha segítségével tekerjük fel. Arra figyeljünk, hogy NE tekerjük szorosra! A maradék réteslapokkal is így járjunk el.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól kicsit távolabb a megtöltött tekercseket, majd kenjük le olívaolajjal. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra.
Az áfonyát és a többi hozzávalót tegyük bele egy edénybe, lassú tűzön főzzük kb. 10 percig. Szedjük ki a szegfűszeget, majd botmixerrel pépesítsük. Ízlés szerint több cukrot is tehetünk bele.
Tálaláskor helyezzük tányérra a ropogósra sült tekercseket, és az áfonyamártással kínáljuk.