Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-csirkés rakott karfiol

Hozzávalók

  • 1 db karfiol (közepes)
  • 2 tk olíva olaj
  • 20 dkg csirkemell
  • bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk kakukkfű
  • 4 ek vaj
  • 200 ml főzőtejszín
  • 15 dkg sajt

Elkészítés

    1. A karfiolrózsákat sós vízben negyed óráig főzzük. Közben olívaolaj on megpirítjuk a csirkemellkockákat, sózzuk, borsozzuk, zozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, és megszórjuk egy kevés kakukkfűvel.
    2. Egy tepsit kivajazunk, majd az előfőzött és leszűrt karfiolt beleborítjuk, amire ráöntjük a sült csirkemellet. Egy kis tálban összekeverjük a tejszínt a maradék zúzott fokhagymával és egy kevés őrölt borssal, majd ezt ráöntjük a csirkés karfiolra.
    3. A karfiolok tetejére vajdarabokat vágunk, amiket  megszórunk reszelt sajttal, és előmelegített, 200 fokoss ütőben (sütési mód: alul-felül sütés) 30 percig sütjük. 

    SAJTOS-TEJFÖLÖS RAKOTT KARFIOL>>> 

    TEPSIS KARFIOL ROPOGÓS BACONNEL>>> 

    EGYSZERŰ CSŐBEN SÜLT SAJTOS KARFIOL>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin