Elkészítés: A vajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, összekeverjük, ezután az ételízesítőt, a borsot és a felkockázott csirkemellet tesszük bele. Kb. 10-15 percig kevergetve pároljuk, majd felöntjük a tejjel, hozzáadjuk az oregánót vagy a tárkonyt (ki melyikkel szeretné), és főzzük, amíg a hús omlós nem lesz.
A tejfölt összekeverjük a kukoricakeményítővel, majd rámerünk 1 szedőkanállal a készülő szósz levéből, és jól átkeverjük, hozzáadjuk a húshoz, megkeverjük, ezután belereszeljük a sajtot. Ez lehet 10-20 dkg is.
Hígabban levesnek is beillik, sajtos pirítóssal nagyon finom! Szószként elkészítve szarvacska tésztával tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre