Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos csirkeragu

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, összekeverjük, ezután az ételízesítőt, a borsot és a felkockázott csirkemellet tesszük bele. Kb. 10-15 percig kevergetve pároljuk, majd felöntjük a tejjel, hozzáadjuk az oregánót vagy a tárkonyt (ki melyikkel szeretné), és főzzük, amíg a hús omlós nem lesz.

A tejfölt összekeverjük a kukoricakeményítővel, majd rámerünk 1 szedőkanállal a készülő szósz levéből, és jól átkeverjük, hozzáadjuk a húshoz, megkeverjük, ezután belereszeljük a sajtot. Ez lehet 10-20 dkg is.

Hígabban levesnek is beillik, sajtos pirítóssal nagyon finom! Szószként elkészítve szarvacska tésztával tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss