Elkészítés: A csirkemellfilét felszeletelem, kiverem, enyhén besózom. Egy jénai tálat kivajazok, a tojásokat felütöm, villával felverem, fehérborssal és pici sóval ízesítem. (Óvatosan kell a sóval bánni, mert a sajt is sós.) Az előkészített húst lisztbe, tojásba és reszelt sajtba panírozom, s a jénai tálba sorba, majd egymásra rakom, míg a hozzávalók elfogynak. Ha marad ki tojás, ráöntöm, a megmaradt sajtot rászórom. Mogyorónyi vajdarabkákat szórok rá, s tejfelpettyeket rakok a tetejére. Alufóliával légmentesen betakarom. Gázsütőben 5-ös fokozaton kb. 1 órát sütöm. Amikor a tál oldalán látszik, hogy megpirult a sajt, akkor készült el. A sütőből kivéve, 15-20 perc pihentetés után szeletelem. Párolt rizs, rizibizi vagy krumplipüré illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre