Egy őzgerincformát a vékony szalonnaszeletekkel kibélelünk úgy, hogy a végük a forma peremén túllógjon.
A tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét összekeverjük. A csirkemellet kis kockákra vágjuk. Sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, és hozzátesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet. Összekeverjük a sajtos masszával, és beleöntjüka formába.
A tetejét a maradék reszelt sajttal meghintjük. Az őzgerincforma két oldalán lkilógó szalonnavégeket ráhajtjuk, alufóliával lefedjük.
Előmelegített sütőben 45 percig sütjük, de fél óra után a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje megpiruljon.A formát lapos tálra borítjuk, néhány perc pihentetés után szeleteljük. (Ha füstölt sajtot használunk, még pikánsabb ízt kapunk.)