Keress receptre vagy hozzávalóra

Sajtos csirkemell őzgerincben sütve

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 3 db tojás
  • 3 ek liszt
  • 3 ek tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 db csirkemellfilé
  • bors
  • ételízesítő
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. Egy őzgerincformát a vékony szalonnaszeletekkel kibélelünk úgy, hogy a végük a forma peremén túllógjon.
    2. A tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét összekeverjük. A csirkemellet kis kockákra vágjuk. Sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, és hozzátesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet. Összekeverjük a sajtos masszával, és beleöntjüka formába.
    3. A tetejét a maradék reszelt sajttal meghintjük. Az őzgerincforma két oldalán lkilógó szalonnavégeket ráhajtjuk, alufóliával lefedjük.
    4. Előmelegített sütőben 45 percig sütjük, de fél óra után a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje megpiruljon.A formát lapos tálra borítjuk, néhány perc pihentetés után szeleteljük. (Ha füstölt sajtot használunk, még pikánsabb ízt kapunk.)

    RAKOTT SAJTOS CSIRKEMELL >>> 

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin