Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos csirkemell baconbe tekert zöldbabbal

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 2 db csikremellfilé
  • 2 szelet füstölt sajt
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 50 dkg zöldbab
  • A páchoz:
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • őrölt bors
  • kakukkfű
  • majoranna

Elkészítés

Elkészítés: A pác hozzávalóit keverjük össze, majd forgassuk bele a csirkemellfilét. Ezután hagyjuk pár órán át pácolódni, hogy az ízek jól átjárják (én egész éjszakára a pácban hagytam).

A zöldbabot enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd szűrjük le, és ízlés szerint tekerjük körbe a baconnel.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg olívaolajjal, helyezzük rá a bepácolt csirkemellet, és locsoljuk meg a visszamaradt páccal, majd helyezzük rá a szeletelt sajtot. A baconbe tekert zöldbabot szintén helyezzük a tepsire, és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.

Helyezzük előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük szép pirosra.

Tálaláskor a sajtos csirkemellet a baconbe tekert zöldbabbal kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss