Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos csirkeleves

90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A csirkét alaposan megmossuk és szárazra töröljük. A burgonyát és a sárgarépát meghámozzuk, majd felkockázzuk. Megtisztítjuk a hagymát és apróra vágjuk.

2.

Egy fazékban a felforrósított olajon üvegesre pároljuk a hagymát, és beletesszük az előkészített fél csirkét. Másfél liter vízzel felöntjük, majd sózzuk és borsozzuk. Közepes hőfokon körülbelül egy órán át főzzük. Fél óra elteltével hozzáadjuk a burgonyát és a sárgarépát. Készre főzzük.

3.

A kész levest leszűrjük, a csirkét kicsontozzuk, a húsát apró kockára vágjuk. A zöldség felét félretesszük, másik felét botmixerrel pürésítjük, és hozzáadjuk a leszűrt leveshez.

4.

A forró levesbe belekeverjük az ömlesztett sajtot, utána beletesszük a főtt zöldségeket és a húskockákat. A levest egy tányérba merjük, és apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss