A csirkét alaposan megmossuk és szárazra töröljük. A burgonyát és a sárgarépát meghámozzuk, majd felkockázzuk. Megtisztítjuk a hagymát és apróra vágjuk.
Egy fazékban a felforrósított olajon üvegesre pároljuk a hagymát, és beletesszük az előkészített fél csirkét. Másfél liter vízzel felöntjük, majd sózzuk és borsozzuk. Közepes hőfokon körülbelül egy órán át főzzük. Fél óra elteltével hozzáadjuk a burgonyát és a sárgarépát. Készre főzzük.
A kész levest leszűrjük, a csirkét kicsontozzuk, a húsát apró kockára vágjuk. A zöldség felét félretesszük, másik felét botmixerrel pürésítjük, és hozzáadjuk a leszűrt leveshez.
A forró levesbe belekeverjük az ömlesztett sajtot, utána beletesszük a főtt zöldségeket és a húskockákat. A levest egy tányérba merjük, és apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre