Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos csiga

default user icon
8 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál só
  • 6 db kocka sajt vagy tömlős sajt
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet összekeverjük a cukorral és a sóval, közepébe mélyedést készítünk, és a meglangyosított tej felét beleöntjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk, hogy kb. 5 perc alatt felfusson. Ekkor beletesszük a tojást, és dagasztógéppel vagy kézzel a maradék tej hozzáadásával kemény tésztát dagasztunk. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Letakarjuk, és fél órát pihenni hagyjuk.

    Ekkor kettévágjuk a tésztát, és az egyik darabot kinyújtjuk (kb. fél cm vastagra), szétkenjük rajta a kocka vagy tömlős sajtot, és összehajtogatjuk, majd rögtön újra ki is nyújtjuk. Rászórjuk a reszelt sajt felét, és feltekerjük. Felszeleteljük, kivajazott tepsibe állítjuk és még hagyjuk kelni egy kicsit (kb. 10-15 perc) mielőtt sütőbe tesszük. A másik adag tésztát is elkészítjük ugyanígy.

    Megkenjük a tetejét és megsütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

mymaska
Kedves dusimama! Fantasztikus háziasszony lehetsz... ÉS még bunkó is. Az, hogy mennyi sót kell beletenni függ a sótól és ki mennyire szereti sósan. Vannak olyan sók amikből akár 5 kanállal is tehetsz akkor sem fogod érezni az ételen. És vannak olyan lisztek, amiknek nagyobb a felvevőképességük és kell hozzá ennyi tej, mert simán felveszi és nem lesz lágy a tészta. Ha valaki már egy picit rutinosabb, az érzi, hogy az adott liszt mennyi tejet vesz fel, illetve, hogy a sóból mennyi kell. Ahelyett, hogy lebecsmérlően leszólod a receptet, talán erre kellene felhívni a kezdők figyelmét. Illetve olyan dolgokra, hogy egy lisztből dolgozunk, nem öntögetjük össze a liszt maradékokat stb. Meg ki kell tapasztalni, hogy melyik liszt jó. Van olyan amiből egyáltalán nem lehet normális kelt tésztát csinálni. Továbbá kedves colibricosmetics, az, hogy sütési időnek mennyi van írva az egy kb. érték. Mivel nincs 2 egyforma sütő. Kelt tésztánál az első 10-15 percben nem szabad nyitogatni a sütőajtót, mert a tészta összeesik, de utána már lehet kukucskálni, hogy esetleg ég-e az alja és tűpróvál meg lehet nézni meg van-e sülve. Épeszű ember ha látja, hogy már szép piros és már csak ég, akkor kiveszi még egy kezdő is.
dusimama
Kedves Mindenki! ENNYI LISZT-hez valóban nem kell ennyi só! Az élesztő fölfuttatásához elég egy teás kanál cukor is, mivel sós tésztáról van szó! Ha fél kiló liszthez 3 dl tejet adunk, nem lesz kemény a tészta! Nagyon is lágy lesz, és addig kell dagasztani, míg a kezünkről is letisztul a tészta! Aki a fönt megadott mennyiségekkel dolgozik, ne várjon sikerélményt!
gabcsi65
Én elég sokat sütök kelt tésztát ezért, tapasztalatból sütöttem . A 3 evőkanál porcukor helyett, 1 evőkanál kristálycukrot tettem, de csak az élesztőt futtattam fel vele. A 2 evőkanál só helyett, 2 teás kanállal tettem. Az első nyújtásnál füstöltsonkás-kockasajtal kentem meg, (legközelebb tömlős sajtal próbálkozok mert a kockasajtot nehezen lehetett kenni) így finom lett máskor is sütök.
colibricosmetics
Én csak azt nem értem, hogy itt mindenki csigákkal, lefektetéssel és tejföllel van elfoglalva, de én megcsináltam és ilyen rosszat még nem ettem, pedig külsőre gyönyörűen sikerült! Az senkinek nem tűnik fel, hogy egy alapvetően sós süteményben mit keres 3 evőkanál porcukor - mert azt nem írja, hogy az élesztő felfuttatásához kell! - de ami a katasztrófához vezetett, az a 2 evőkanál só! Ugyanis az rengeteg. Ezen kívül a sütési hőfok sem lett honlapra vetve, nekem nem az első sütésem volt, de mi van szegény lelkes kezdőkkel, akik kedvüket vesztve a konyha közelébe se mennek az elégetett vagy épp belül nyers alakításuk után? Kérlek írjátok át a receptet, mert ez ebben a formában hasznavehetetlen. Üdvözlettel, egy gasztronómia rajongó
ancsapamcsa
Nem értem, mi van a tejföllel? És ki az az Ágota? A receptet Beáta küldte, és sehol nem találok tejfölt a leírásban. Számomra az is teljesen egyértekmű, hogy a feltekert hengerből hogy lesz csiga. A recept szerintem úgy jó. ahogy le van írva, és ki is fogom próbálni. Köszi!
okm
Ha van sajtkrém, nem kell tejföl.
LaLinea
Ágota, szerinted hogy lesznek ebből csigák? Van egy téglalap, megszórod sajttal, felcsavarod hengerré, a hengert karikákra szeleteled. A karikákat lefekteted a tepsibe. Szerintem a lefektet = felállít, csak más szemszögből.
zizzi32
Ez a recept jonak tunik, de hol a TEJFOL?

Hasonló Receptek

Magazin