Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos csiga

MME MME
8 4.3/5
90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet összekeverjük a cukorral és a sóval, közepébe mélyedést készítünk, és a meglangyosított tej felét beleöntjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk, hogy kb. 5 perc alatt felfusson. Ekkor beletesszük a tojást, és dagasztógéppel vagy kézzel a maradék tej hozzáadásával kemény tésztát dagasztunk. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Letakarjuk, és fél órát pihenni hagyjuk.

Ekkor kettévágjuk a tésztát, és az egyik darabot kinyújtjuk (kb. fél cm vastagra), szétkenjük rajta a kocka vagy tömlős sajtot, és összehajtogatjuk, majd rögtön újra ki is nyújtjuk. Rászórjuk a reszelt sajt felét, és feltekerjük. Felszeleteljük, kivajazott tepsibe állítjuk és még hagyjuk kelni egy kicsit (kb. 10-15 perc) mielőtt sütőbe tesszük. A másik adag tésztát is elkészítjük ugyanígy.

Megkenjük a tetejét és megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss