Elkészítés: A langyos joghurtot, a vizet és a cukrot összekeverjük. Az élesztőt felfuttatjuk benne.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, közepébe tesszük a megkelt élesztőt, hozzáadjuk a vajat és a sót, jól kidagasztjuk. Ha esetleg lágyabb lenne a tészta, ami nem valószínű, akkor tegyünk hozzá egy kis lisztet. Ez a liszt sikértartalmától függ. Kétszeresére kelesztjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd téglalap alakúra kisodorjuk, a tölteléket rákenjük. Felcsavarjuk, mint a bejglit. 4 cm-es darabokat vágunk belőle, majd kivajazott muffinformába helyezzük.
Letakarva még 20 percet kelesztjük, majd 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre