Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos csiga (élesztő nélkül)

75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 1 mk só
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg tejszínes tömlős krémsajt
  • 10 dkg trappista sajt reszelve (lehet füstölt sajt is)
  • 10 dkg margarin
  • 1 mk pirospaprika
  • bors ízlés szerint (el is maradhat)
  • A tetejére:
  • 1 db felvert tojás

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, a töltelék hozzávalóit egy másikban krémesre keverjük.
  2. A tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra (2-3 mm-re) kinyújtjuk, megkenjük a krémes töltelékkel. Feltekerjük, mint a bejglit.Hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük 1/2 órára, hogy könnyen tudjuk szeletelni.
  3. 1,5 cm-es darabokra vágjuk, és sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Felvert tojással megkenjük, és 190 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

    SÓS VENDÉGVÁRÓK >>> 

    CSIGA - A KAKAÓS, A FAHÉJAS ÉS A TÖBBIEK - VÁLOGAT >>> 

    A 13 LEGFINOMABB CSIGA - A KAKAÓSTÓL A SONKÁSIG >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss