Elkészítés: A megpucolt csicsókát rövid, sós vízben megfőzzük. Ha puha, szűrjük le, villával pürésítsük, majd öntsük hozzá a tejet és a tejszínt.
A vajat olvasszuk fel egy lábosban, szórjuk bele a lisztet. Állandóan kevergetve 1-2 percig hagyjuk a tűzön, majd apránként öntsük hozzá a csicsókát. Folyamatosan kevergessük, hogy ne csomósodjon meg. Ha bugyogva forrni kezd, zárjuk el alatta a tüzet, és sózzuk, borsozzuk. Reszeljük bele a sajtot, és egyenként keverjük bele a tojások sárgáját. A fehérjét verjük fel kemény habbá, és óvatosan
keverjük a krémhez.
Öntsük hőálló tálkákba, és 180 fokos sütőben 20-25 percig süssük, míg szépen megsül a teteje.
Azonnal tálaljuk. Ne essünk kétségbe, ha hamar összeesik, attól még nagyon finom!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre