Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos cipó

MME MME
3/5
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 200 fokra bemelegítjük. A zsemlék tetejét levágjuk, és a belsejüket úgy vájjuk ki, hogy a héjon némi puha tésztaréteg maradjon. A nyílást a kezünkkel kissé kitágítjuk, és mindegyik zsemlébe 1-1 kerek camembert sajtot nyomunk. A levágott tetőt visszaillesztjük, és az így megtöltött zsemléket külön-külön alufóliába csomagoljuk. Tepsire egymás mellé fektetve a forró sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt megsütjük. Közben a szőlőt megmossuk, megszikkasztjuk, és a szárukon hagyva négyfelé osztjuk. A megsült cipókat kicsomagoljuk, függőlegesen félbevágjuk, és négy tányérra rakva a szőlővel kínáljuk. Akkor jó, ha a zsemle ropogós, a sajt forró, folyékony lesz. (Főételnek is adhatjuk, ilyenkor dupla mennyiségből készítjük, hogy mindenkinek egy egész cipó jusson. Nyáron eperrel is kitűnő.)

Megjegyzés

Elkészítési idő: 45 perc
1 adag: 1341 kJ (319 kcal) - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss