Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos céklakrém

default user icon

Hozzávalók

  • 70 dkg cékla
  • 2 fej hagyma (kb. 13 dkg)
  • 8 dkg fokhagyma
  • 1 ek olaj
  • 20 dkg natúr krémsajt

Elkészítés

    1. A meghámozott céklagumókat nagyság szerint félbevágjuk vagy negyedeljük, majd puhára főzzük kb. 20 perc alatt. Ezután leszűrjük és hűlni hagyjuk.
    2. Közben a megtisztított hagymát és fokhagymát apró kockákra vágjuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, és a hagymát közepes tűzön üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, együtt pirítjuk további kb. 1 percig, majd félrehúzva hűlni hagyjuk.
    3. A kihűlt céklát finomra reszeljük, majd összekeverjük a hagymákkal, a krémsajttal és ízlés szerint sóval.

    KRÉMES CÉKLÁS RIZOTTÓ >>> 

    CÉKLA, A VITAMINBOMBA! ÍME A LEGJOBB RECEPTEK - VÁLOGATÁS >>> 

Megjegyzés

Bagettre kenheted vagy nyers zöldségrudacskákat tunkolhatsz bele.
Egyszer használatos konyhai kesztyűben vagy gumikesztyűben dolgozz, ha nem akarod, hogy lila legyen a kezed!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin