Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos céklakrém

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott céklagumókat nagyság szerint félbevágjuk vagy negyedeljük, majd puhára főzzük kb. 20 perc alatt. Ezután leszűrjük és hűlni hagyjuk.
  2. Közben a megtisztított hagymát és fokhagymát apró kockákra vágjuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, és a hagymát közepes tűzön üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, együtt pirítjuk további kb. 1 percig, majd félrehúzva hűlni hagyjuk.
  3. A kihűlt céklát finomra reszeljük, majd összekeverjük a hagymákkal, a krémsajttal és ízlés szerint sóval.

KRÉMES CÉKLÁS RIZOTTÓ >>> 

CÉKLA, A VITAMINBOMBA! ÍME A LEGJOBB RECEPTEK - VÁLOGATÁS >>> 

Megjegyzés

Bagettre kenheted vagy nyers zöldségrudacskákat tunkolhatsz bele. Egyszer használatos konyhai kesztyűben vagy gumikesztyűben dolgozz, ha nem akarod, hogy lila legyen a kezed! - MME

Ezek is érdekelhetnek