Sajtos-burgonyás zellerszárkrémleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg angolzeller vagy szárzeller
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 leveskocka
  • 20 dkg krémsajt (natúr)
  • A tálaláshoz:
  • reszelt sajt
  • levesgyöngy

Elkészítés

    Elkészítés: 1.) A zöldségeket megmossuk, felaprítjuk, és feltesszük a leveskockával ízesített 1 liter vízben főni, takarék lángon, fedő alatt.

    2.) Ha megpuhultak a zöldségek (kb. 20-30 perc), hozzáadjuk a 2 tömlős sajtot, és botturmix segítségével krémesre mixeljük az egészet. Visszatesszük a tűzre, összerottyantjuk.

    3.) Reszelt sajttal és/vagy levesgyönggyel tálaljuk.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban!

Morzsálós Mirza
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

lizakeseruu 1 évvel ezelőtt
Nagyon finom a leves! Szép zöld a színe, íze isteni! Kicsivel több fokhagymával dolgoztam! Én is köszönöm a receptet! :)
Varga Klaudia 2 évvel ezelőtt
Én főzés előtt az apróra vágott hagymán átforgatom az összevágott zellert, és utána öntöm fel. Nagyon finom! Nálunk egy hétvége alatt a duplája is elfogy! Köszi a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin