Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos burgonyás lepény (Frico)

Hozzávalók

  • 15 dkg pancetta (hasaalja szalonna) vagy bacon
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4 db kisebb burgonya
  • bors
  • 40 dkg zsíros Montasio sajt (3 hónapig érlelt)

Elkészítés

    1.  A szalonnát kockákra vágjuk, a hagymát vékonyan felkarikázzuk, és serpenyőben együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, durvára reszelt burgonyát, megsózzuk, megborsozzuk és öntünk rá egy fakanálnyi meleg vizet. Átkeverjük, majd lefedve, közepes tűzön pároljuk legalább 30 percig. 
    2. A sajtot vékonyra szeleteljük, és a burgonyás masszába forgatjuk. Ezután a keverékből kisebb halmokat rakunk egy felforrósított tapadásmentes serpenyőbe, amelyeket lelapítunk. A lepények mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.

      VAriációk tócsnira >>> 

      Sajtos finomásgok >>> 

      TÓCSNI, RÖSZTI, LEPCSÁNKA: ÍGY SÜSS TÖKÉLETES BURGONYALEPÉNYT! >>>

A masszát egyben is megsütheted. Ekkor tedd át tálcára, és azon vágd négyfelé.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin