Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos burgonyakrémleves

default user icon

Hozzávalók

  • 5 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 ek liszt
  • 1/2 ek petrezselyem
  • csipetnyi őrölt bors

Elkészítés

    1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a reszelt sajtot, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk. Állandóan kevergetve felengedjük 1,2 l vízzel.
    2. Robotgéppel krémszerűre keverjük, ha szükséges, kevés vízzel hígíthatjuk. Lefedve még kb. 10 percig alaplángon főzzük. A végén adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyem zöldjét. 

      Krémlevesek >>> 

      Még több finomság sajttal >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Sajtos burgonyakrémleves recept?


Magazin