Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos burgonyafánk

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3 db nagyobb burgonya
  • 1 marék finomliszt
  • 3 db tojás
  • 6 db kocka sajt
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét.

Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burgonyára. összekeverjük. Felforrósított olajba kanalanként beleszaggatjuk, és amikor aranysárga a talpa, villával megfordítjuk.

A burgonyafánkokat hőálló tálra szedjük,mindegyik tetejére egy-egy darabka sajtot teszünk. 200 fokra melegített sütőbe tesszük, a sajt kb. 5 perc alatt ráolvad.

Ezek is érdekelhetnek

Friss